Merko Ehituse väitel kahtlustatakse ettevõtte juhti Toomas Annust usalduse kuritarvitamises. Kahtlustuse kohaselt ei kasutanud Merko Ehitus võimalust teha väidetavalt ebaseaduslikku maadevahetuse tehingut, mis oleks väidetavalt võimaldanud ettevõttel teenida lisakasumit.

Paljudes asjatundjates imestust tekitanud kahtlustuse kokkuvõtet ei rutanud riigiprokuratuur ümber lükkama, teatades vaid, et üldjoontes on börsiteates esitatud kokkuvõtted õiged. Rohkem prokuratuur kommenteerima ei soostunud.

Ühe versiooni kohaselt võis Merko Ehitus või selle tütarettevõte jätta mõne kinnistuga tehingud tegemata ning see võis omakorda teisele või kolmandale isikule tuua kaasa hüvesid. Toomas Annus aga ei soostunud seda versiooni kinnitama. “Börsiteates olev info on ammendav ja kõik kirjaoskajad inimesed saavad sellest aru,” kostis ta. Samuti ei avaldanud Annus ega tema esindaja Meelis Kubits, milles tegemata jäänud tehing oleks seisnema pidanud või mis krunti see puudutas.

Börsiteatest selgus ka, et ühe kahtlustuse järgi pidi Merko Ehituse tütarfirma OÜ Woody võõrandama maadevahetuse käigus saadud ligi 2000-ruutmeetrise Sõpruse puiesteel asuva kinnistu Villu Reiljani näidatud isikule. Kinnistusregistri kohaselt sai aga eelmise aasta septembris kinnistu omanikuks Neste Eesti AS. Samal kinnistul käib praegu ka hoogne automaattankla ehitus, mis kirjade järgi peaks valmima novembris. Neste Eesti juhti Indrek Kajut ei õnnestunud Eesti Päevalehel eile tabada.

Kolmas Merko avalikustatud kahtlustus puudutab maa-ameti eksjuhile Kalev Kangurile altkäemaksu andmist. Väidetavalt vahendas Merko Nõmme ja Mustamäe piiril kõrgete mändide vahel vaikses kandis asuvas majas oleva korteri Kangurile OÜ Sooteli kaudu. OÜ Sooteli ainuomanik on kinnisvara- ja ehitusäriga tegelev Tõnu Puidak. Puidak teatas eile, et pole sellel teemal valmis kommentaare andma.