„Olen endiselt Eesti Filharmoonia loomise vastu, seisan ka endiselt selle eest, et ei ERSOt ega Filharmoonia kammerkoori ei ühendata,“ kinnitas Unt Delfile. Tema sõnul peavad mõlemad jätkama eraldiseisvatena.

Unt ei soovinud kommenteerida, kas ja kes on kusagil vigu teinud, kuid tõdes, et kõik sai alguse juba umbes aasta tagasi, kui laual oli plaan luua Eesti Filharmoonia, mis oleks koondanud ühe juhtimise alla mitmed muusikaorganisatsioonid.

Tutvub lepingutega homme

„Lähen koos kantsleriga homme ERSO büroosse ja püüan asjad üle võtta,“ ütles Unt Delfile. „Esimene samm on ennast kurssi viia.“

Kas peadirigent Neeme Järvi ja ERSO tööleping jätkub, selgub Undi sõnul samuti hiljem. „Päris kindlasti selgub see meie vestluste ja läbirääkimiste käigus, mis tingimusi me saame talle pakkuda,“ lausus ta.

Undi sõnul puudub tal hetkel ülevaade, millised lepingud ERSOl on. Ta tõdes, et ajakirjanduse vahendusel on ta kuulnud töötajate keskmisest palgast, et info töötajate arvu kohta pärineb koduleheküljelt ja et ERSO töötajad on sel nädalal palgata puhkusel.

Unt kinnitas, et järgmisel nädala on orkester kindlasti tööl, sest siis on kontsert.

Undil pole enda sõnul tähtajalist töölepingut ning tal tuleb nii kammerkoori kui ERSO juhtimisega tegeleda paralleelselt, kuni konkursiga leitakse ERSOle uus direktor.