Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon palus Arstide liidu ettepanekul Anneli Rõigaselt nõusolekut poja haigusloo andmete avaldamiseks, et avalikkusel oleks võimalik tutvuda laialdast tähelepanu pälvinud juhtumi objektiivsete asjaoludega. Kahjuks keelas Anneli Rõigas haigusloo andmete avaldamise, teatas eile Eesti Arstide Liit.

"Andmekaitseseadus ja arstieetika ei luba arstidel patsiendi või tema omaste nõusolekuta haigusloo andmeid avaldada. Seetõttu ei saa arstid ajakirjanduses avaldatud valesüüdistustele põhjendatud vastuväiteid esitada," seisis teates.

Anneli Rõigas ütles Delfile, et Oliveri haiguslugu - 2006. juunis diagnoositud kasvaja teises staadiumis ja 2009. oktoobris kasvaja viimases staadiumis - on avalikustatud. "Oliveri isikuandmete lisa-avalikustamise kohta tuleks lisa küsida Oliverilt, aga teda enam pole," sõnas Rõigas. "Tegin komisjonis neile ettepaneku korraldada antud teemal ühine pressikonverents, et rääkida nii ravikvaliteedist kui ka patsientide inimväärsest kohtlemisest, sellest aga keelduti."

Rõigase sõnul koostab Oliveri perekond muuhulgas põhjaliku raporti koos Oliveri haigustoimiku lisadega ka Maailma Tervishoiuorganisatsiooni WHO Euroopa peakorterile. "Oliveriga juhtunut pole aga kinni mätsida enam võimalik ja Oliveri perekond loodab väga, et kõnealuse loo avalikustamine aitab kaasa nii ravikvaliteedi tõstmisele kui ka patsientide inimväärse kohtlemise põhimõtete väärtustamisele kõigi haigete puhul ja kõigis Eesti meditsiiniasutustes," sõnas Rõigas.

Eesti Arstide Liit teatas eile, et tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjoni otsuse kohaselt Oliver Rõigase raske haiguse ravimisel arstid vigu ei teinud ja patsiendi ema süüdistused on alusetud.

Ajakirjanik Anneli Rõigas saatis novembris meediasse avaliku kirja, kus süüdistas Põhja-Eesti regionaalhaigla töötajaid oma 26-aastase poja sandiks süstimises ja tema surma põhjustamises.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kinnitas vastuseks poja kaotanud naise kaebusele, et noormees oli haiglasse jõudes juba haiguse lõppstaadiumis, kus teda päästa polnud enam võimalik.

Eelmisel nädalal pöördus Oliver Rõigase ema riigiprokuratuuri ja siseministri poole avaldusega algatada kriminaalmenetlus mullu 15. oktoobril Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpuses surnud Oliver Rõigase piinamise, tapmiskahtlustuse ja surma asjaolude väljaselgitamiseks.