Priit Pärn jätkab kunstiakadeemias külalisprofessori poolel kohal ja magistriõppekava juhina ning Olga Pärn asub sügisest tööle külalisdotsendina ja bakalaureuseõppekava juhina, teatas akadeemia.

Värske jõuna hakkab animatsiooni osakonda juhatama Helen Unt, ühtlasi saab temast külalislektor.

Maikuus selgus, et EKA nõukogu hääletas akadeemia animatsiooni osakonna üles ehitanud ja seda aastaid juhtinud animafilmirežissööri, karikaturisti ja graafiku Priit Pärna kooli professorite seast välja. Pärn kandideeris ainsana osakonna juhi kohale, kuid sai kollegiaalse otsustuskogu 21 liikmelt vaid viis toetavat häält.

Eesti kunstiakadeemia kommunikatsioonijuht Solveig Jahnke ütles mai lõpus Delfile, et EKA soovib, et Pärn koolis õpetamist jätkaks – emeriitprofessorina. Pärn omakorda kinnitas Delfile, et emeriitprofessorina ta koolis jätkata ei kavatse, kuna see tähendaks, et ta teeks sama tööd, kuid palka sisuliselt ei saaks.

Eesti Ekspress kirjutas juuni alguses, et Priit Pärna ja EKA konflikti põhjuseks oli töölepingu rikkumine. Nimelt saatis Pärn kolm kuud varem tudengitele kirja, milles kirjeldas, et EKA ei hinda tema tööd ja ta on alustanud läbirääkimisi Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooliga (BMF), et animatsiooniosakond sinna üle kolida, ning kutsus üliõpilasi kaasa minema. Rektor palus juristil anda kirjale õiguslik hinnang ja jurist leidis, et Pärna oleks võinud ebalojaalsuse tõttu päevapealt ametist vabastada.