Blok ütles KUku raadiole antud intervjuus, et tema võidu saladus laupäevasel kongressil oli ehk see, et paljud maakonnad, kes seadsid üles tema kandidatuuri, usuvad temasse. “Suures osas mängis rolli ka eelmise esimehe Juhan Aare ja peasekretäri Lauri Vitsuti omavaheline kemplus ning erakonna ees taheti näha sellist inimest, kes võiks säilitada kodurahu,” sõnas ta. 

Bloki sõnul on  Rahvaliidul nüüd eesmärki:  säilitada kodurahu, istuda laua taha ja rääkida läbi maakondadega ning valmistada ette valimisplatvorm järgmise aasta riigikogu valimisteks. Blok kinnitas, et Rahvaliit teeb kõik, et riigikokku pääseda. Ta lubas, et erakond ületab riigikogu valimiskünnise, aga on veel vara ennustada, kui palju kohti riigikogus saadakse.

Blok märkis raadiole, et Rahvaliit ei välista koostööd mitte kellegagi ja ei eelista ka kedagi. Ta lisas, et koostööd saab teha kõikide nende erakondadega, kes toetavad Rahvaliidu põhimõtteid ja kellega koos saab üles ehitada tugeva Eesti riigi, kus kõikidel inimestel on hea elada.

Blok lisas, et ajal, mil Juhan Aare valiti erakonna juhiks, loodeti, et Aare toob erakonna madalseisust välja, kuid seda ei juhtunud.

Rahvaliidu kongress valis laupäeval erakonna uueks juhiks senise aseesimehe, Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtiva Andrus Bloki, kes sai esimehe valimisel 353 ning tema vastaskandidaat, partei endine esimees Juhan Aare 133 häält.