Reformierakonna juhatus arutab homme Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja täiendamist. Nimekirja kinnitatud Urmas Klaas on erakonnale teada andnud, et seoses Tartu linnapeaks asumisega pole tal piisavalt aega kampaanias kaasa löömiseks, rääkimata Brüsselisse tööle asumisest. Küll on selleks nüüd aga piisavalt aega peaministri kohalt lahkunud ning riigikokku tööle läinud erakonna esimehel Andrus Ansipil.

Nii arutabki Reformierakonna juhatus homme europarlamendi nimekirja muudatusi ning Ansipi lisamist Klaasi asemel. Kui juhatus asjaga nõustub, peaks muudatused kinnitama Reformierakonna üldkogu. Selle kokkukutsumisest tuleb teatada vähemalt seitse päeva ette.

Europarlamenti valituks osutumine ei tähenda seda, et Ansipist ei saaks volinik. Sügiseni saab ta töötada europarlamendis, peale seda saab ta asuda tööle volinikuna, juhul kui valitsus ta sellesse ametisse nimetab. Siiani on kinnitatud, et Eesti voliniku kandidaat on just Ansip.

Veebruari lõpus Reformierakonna üldkogus kinnitatud valimisnimekirja esinumber on praegu riigikokku kuuluv Kaja Kallas. 12-liikmelises nimekirjas järgnevad talle välisminister Urmas Paet, riigikogu liige Igor Gräzin, rahandusminister Jürgen Ligi, riigikogu aseesimees Laine Randjärv, senine eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast, riigikokku kuuluv Rait Maruste, kultuuriminister Urve Tiidus ning riigikogu liikmed Aivar Sõerd, Margus Hanson, Urmas Klaas ja Arto Aas.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail. Eile alanud kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb 10. aprillil.