Ta rääkis veel, et Keskerakonnale omast inimeste sundimist töökoha kaotusega ähvardades erakonda astuma, harrastab Eestis veel kaks parlamendierakonda.

"Meil on küpsemas üks punt tublisid poisse ja võibolla ka mõni tüdruk, kellele sümpatiseerib Savisaare stiilis juhtimine. Miks see nii on, ma ei ole osanud taibata," lausus Tarand.

Saatejuht Lauri Hussar meenutas Tarandi erakonnakaaslase Peeter Kreitzbergi sõnu, et Keskerakonnas ei maksa tonti näha. Tarand tõi selle peale näite, kus Savisaar võttis ära Vanalinna Hariduskolleegiumilt ära ühe maja, sest direktor ei astunud Keskerakonda. "Niimoodi inimeste terroriseerimise vastu olen ma nii põhimõtteliselt, et ma ei saa tema jutuga nõustuda sellest, et Keskerakond on nii tore erakond ja 20 protsenti toetab neid," kommenteeris veteranpoliitik.

"Kas need on küpsed inimesed, kes toetavad sellist juhtimisstiili demokraatias? Ma olen kindel, et ei ole," vastas Tarand ise oma küsimusele.

Tarand lisas, et seni kui kolleegiumis õppisid Savisaare enda lapsed, siis antud küsimust ei puudutatud.

Tarand ütles, et üritas parteilise terroriseerimise küsimust tõstatada ka kaheksa aastat tagasi. Tema sõnul on Eestis peale Keskerakonna veel kaks parlamendiparteid, kes samamoodi inimesi ähvardades sigatsevad.

"Kolm meie parteid harrastavad töökohtadega kiusamist. Ei võeta, sest oled vales parteis. Ja seda tehakse nelja silma all. Inimesed tulevad ja kaebavad küll, aga kui ma olen küsinud omal ajal, et kas oled mees ja annad kohtusse, siis on öeldud, et ei, kus ma saan, ma kaotan siis töö!" rääkis Tarand.

"Need on ju poolorjastatud inimesed, need ei ole ju vabad kodanikud. Ja selles ma näen põhilist probleemi," märkis Tarand.