Kõige lühemat aega peaministriametit pidanud Adres Tarand ütles, et valitsus ikka mingil moel töötas, aga kolmandik ministeeriumit ei võtnud uusi asju omaks. "Sinna alla kuulusid näiteks altkäemaksud, mida ma peaministrina hurjutasin," ütles ta.

"See oli esimene pärisparlament, kes seda otsustas," selgitas Tarand, kuidas ta peaministriks sai. Savisaare valitsus lagunes tema sõnul sellest, et lahkhelide liine oli välja kujunenud paljudest küsimustest. "Küsimus on, et noortel meestel on alati rohkem adrenaliini ja siis tekkisid pinged."

Siht oli eelkõige julgeolek. "Ega valitsuses sellist inimest ei olnud, kes ohtu ei aimanud," rääkis Tarand. "Sellest tuli ka põhimõte, et NATO ja Euroopa Liit on sihid, kuhu me peame liikuma."

Peaministri töö kohta ütles Vähi: "Aparaadid mõtlevad sulle välja lindilõikamisi ja igasugu muid lollusi. Ja siis sa käid ringi ja räägid pidulikke aga suhteliselt tähtsusetuid jutte. Aga Laari poolt ettevõetud asjad üritasin lõpuni viia, aga pikemaajalisi plaane viie kuuga teha ei saanud."

Oma eredaimaks mälestuseks peab ta oma esimest välisvisiiti Helsingisse, kui ta tegi pressikonverentsi ajal otsuse rääkida piiriküsimusest. "Ma tegin teatavaks, et me oleme nõus selle Nõukogude ajal pärast Teist maailmasõda tehtud piiriga. Mulle tundus, et territoriaalsed pretensioonid Venemaa vastu ajavad meie asja ainult hullemaks. Muidugi oli seal hilisem vastuseis ilmne ja paljud setud kaotasid seal maaomandit, aga minu argument selle peale oli ja jääb selliseks, et me kaotasime kõik 50 aasta jooksul väga palju."

See, et Tarandi peaministrikarjäär nii lühikeseks jäi, on tema arvates väga hea. "Ma polnud iialgi kavandanud oma elus poliitilist karjääri," ütles ta.