Jutud, et Herkeli juhtimisel läheb Vabaerakond IRL-i nägu, partei uut esimeest ei üllata. "Ma ei tea, kes kelle nägu on, aga siin seda juttu on tõesti levitatud kuni selleni välja, et erakonnad võivad ühineda. Ma rahustan kõiki: enne neid riigikogu valimisi tõenäoliselt erakondade ühinemisi ees ei seisa. See oleks väga ebaloogiline," leidis Herkel.

"Vabaerakond on väike dünaamiline süstik, kõik suured erakonnad on kohmakad sõjalaevad. Meie kokkupanemine ei anna head tulemust. Kui üldse erakondade koostööst rääkida, siis see peaks hakkama ühise valimisliidu moodustamisest. Seda Eesti seadusandlus muide üldse ette ei näe," märkis Vabaerakonna esimees.

Ta tõdes siiski, et maailmavaateliselt paikneb Vabaerakond paljude oma arusaamadega IRL-i ja Reformierakonna piirkonnas, mis aga tähenda seda, et vabaerakondlased kiidavad heaks nende erinevaid käitumispraktikaid.

"See, mis meid eristab, on seotud demokraatiapaketiga, kodanikuühiskonna kaitsega ja siin me eristume. Juhul, kui nad peaksid kunagi leidma, et meie positsioonid on õiged, siis võib kahtlemata toimuda lähenemisi," sõnas Herkel.

Kuidas plaanib Vabaerakonna esimees partei reitingu taas üle valimiskünnise tõsta ja milline on Herkeli nn Macroni plaan, vaata videost!

Vabaerakonna üldkogu
Täna Tallinna ülikoolis toimunud Vabaerakonna üldkogul valiti 128 häälega erakonna esimeheks Andres Herkel.


Juhatuse liikmeteks said Lii Ramjalg, Monika Haukanõmm, Jaanus Ojangu, Jüri Adams, Kaul Nurm, Vahur Kollom, Ain Ostra, Enn Meri, Elo Lutsepp ning Vello Väinsalu. Samuti kinnitati erakonna üldprogramm.