„Kui päris aus olla, siis puudub mul ka asjast täpne ülevaade, kuna uurimismaterjale veel avaldatud ei ole. Ma andsin juristidele ülesande vaadata, millised variandid üldse võimalikud on. Otsus Lõugasega töösuhte peatamise küsimuses tehakse lähiajal, kuid ma ei julge väita, et tänase päeva jooksul,“ lausus Harjo. „Praegu on Lõugas tööl, sest muidu oleks tegemist tööluusiga.“

Vastates küsimusele, kas linn vaatab üle ka lepingud nende firmadega, kelle töötajaid kahtlustatakse Lõugasele pistise andmises, ütles Harjo, et riigihanke alusel on leping sõlmitud ainult AS-iga Signaal.

„Küsimus ei ole lepingus, küsimus on inimeses ja tema tegevuses või tegevusetuses, seda asja ju praegu uuritakse. Ma ei oska öelda, kui kaugele see asi võib jõuda,“ selgitas ta.

Kaitsepolitsei pidas Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugase neljapäeval kinni pistise võtmise kahtluse alusel ning korraldas tema töökohal läbiotsimise. Laupäeva hommikul lasti mees taas vabadusse.

Kahtlustuse pistise andmises said OÜ Liiklusbüroo juhatuse liige Janno Sammul, AS-i Signaal juhatuse esimees Ats Tamm ja OÜ Tanner juhatuse liige Peeter Salmy ning nendega seotud kolm ettevõtet juriidilise isikuna.