Täna riigikogus toimunud Eesti välispoliitika arutelul riiklikult tähtsa küsimusena pani Reformierakonna fraktsioon oma liikmed kõigile üllatuseks kiirkorras ja pea täiskoosseisus esitama välisministrile küsimusi, et võimalikult välistada tunniajase arutelu jooksul opositsioonisaadikute küsimused. Välisminister ületas seejuures nagunii juba tublisti talle ettekandeks ettenähtud aja, teatas Vabaerakond.

„Jääb mõistatuseks, mida välisminister ja tema erakond kardavad? Opositsiooni vahel ka kriitilistele küsimustele vastamine ei käi ju kompetentsele ministrile üle jõu,“ imestas Ammas. Piinlik on arutelu jälgivate diplomaatide ees, kes loodetavasti peavad siiski ka edaspidi Eesti parlamenti demokraatlikuks organiks.

Reformierakond on vist omaks võtnud Venemaa riigiduuma endise spiikri ja Putini liitlase Boriss Grõzlovi seisukoha, et parlament ei ole koht diskussiooniks. Oleme riigikogu esimese aasta jooksul näinud kobareelnõu läbisurumist, sahkerdamist nn katuserahadega, aga niisugust opositsioonisaadikute „metsa saatmist“ pole seni olnud. See on tragikoomiline,“ ütles Vabaerakonna saadik Ammas.