"Sellele küsimusele ei oska mitte keegi vastata," tõdes Kiviberg. Tema sõnul on tegemist tavalise korraliku kooliga, kus õpib 450 õpilast.

"Eestis ei ole sarnaste situatsioonidega kogemusi ja meie oskus näha eelhoiatavaid märke ei ole täna nii hea," arutles Kiviberg. Ta avaldas lootust, et Eesti ühiskond õpib Viljandi juhtumist väga kiiresti ja meil õnnestub sarnaseid asju vältida.

Kiviberg rääkis, et tavaliselt ilmuvad mingisugused märgid ja võimalik tulistaja annab oma kavatsustest ja suundumusest kuidagi aimu, kas oma kaaslastega suheldes või sotsiaalmeedias ideid levitades.

Puhkuselt naasev praegu Oslo lennujaamas tagasilendu ootav Kiviberg avaldas soovi, et me õpiks neid märke lugema, sest see aitaks õigel ajal jaole saada.

Kõige kiirem ja olulisem asi on Kivibergi sõnul praegu psühholoogilise abi pakkumine, et koolipere sellest olukorrast välja tuua ja normaalne elu taastada.

"Nii neile, kes seal vahetult juures viibisid kui ka klassikaaslastele ja muule kooli personalile," rääkis Kiviberg. "Tegelikult on kogu Viljandi hariduspere praegu šokis."

Kiviberg tunnistas, et linnal ei ole endal võimekust psühholoogilist abi nii suures mahus pakkuda, aga abi saamiseks on juba pöördutud haridus- ja teadusministeeriumi poole, kes on abi ka pakkunud. Nende õpilastega, kes sündmuse juures vahetult olid, nendega tegeleb juba psühholoog.