Andmekaits tutvus Ametlikes Teadaannetes avaldatavate trahviteadetega, milles avaldatakse lisaks seaduses nõutud sõiduki eest vastutava isiku ees- ja perekonnanimele ning sünniajale ka sõiduki mark ja registreerimisnumber. Sõidukiandmete avaldamist aga seadus ette ei näe.

Andmekaitse inspektsiooni hinnangul loob selline sõiduki margi ja registreerimisnumbri avaldamine olukorra, kus luuakse inimestel võimalus koguda andmeid isikute ja sõidukite seotuse kohta.

Inspektsioon on seisukohal, et seeläbi riivatakse isikute privaatsust.

Praktikas väljendub selline teguviis olukorrana, kus liikluskaamera poolt fikseeritud rikkumise puhul avaldatakse internetis sõiduki eest vastutava kasutaja isiku andmed koos sõidukiandmetega.

Inspektsiooni järelvalveosakonna juhataja ülesandeid täitva Andres Ojaveri hinnangul ei peaks interneti otsingumootori abiga olema lihtsalt kättesaadav informatsioon isiku kohta, kes istub sõiduki roolis või millise sõidukiga liikleb töökaaslase pereliige.

Varem on andmekaitse inspektsioon teinud ettepaneku seada ajaline piirang Ametlikes Teadaannetes avaldamisele, selleks et isikuandmeid sisaldavad aastatetagused teated igavesti internetis üleval ei ripuks.

Andmekaitse inspektsioon eeldab rikkumise lõpetamist ning ootab sellekohast kinnitust novembri lõpuks.