16. septembril alustas andmekaitse inspektsiooni riiklikku järelevalvemenetlust Põhja politseiprefektuuri suhtes, kuna prefektuur oli edastanud ajalehele Eesti Ekspress andmed Tallinna linnavalitsuse ametiisikute kohta, kelle suhtes on tehtud väärteootsused, teatas justiitsministeerium.

„Andmekaitse inspektsioon tegi Põhja politseiprefektuurile vastavasisulise järelpärimise.“ selgitas Andmekaitse Inspektsiooni menetlustalituse juhataja Taago Pähkel. „Prefektuurist saadud vastuse kohaselt kohustab seadus väljastama kohtuvälise menetluse käigus jõustunud otsused, mida ka tehti.“

Kuna järelevalvemenetluse käigus on selgunud, et tegemist oli kohtuvälises menetluses jõustunud otsuste või isikute nimede ja arvu õiguspärase avaldamisega tulenevalt väärteomenetluse seadusest ja kriminaalmenetluse seadustikust, siis puudus alus järelevalvemenetluse edasiseks jätkamiseks ning Andmekaitse Inspektsioon lõpetas menetluse.

Tallinna linnavalitsus saatis 8. septembril andmekaitse inspektsioonile ettepaneku Põhja politseiprefektuuri suhtes järelevalvemenetluse alustamiseks, et kontrollida isikuandmete väljastamise seaduslikkust.