Kogudes küsitluse käigus isikuandmeid ning võttes nõusolekuid tulevikus isikule reklaami saata, tuleb inimesele öelda, kes ja mille jaoks tema andmeid kogub, teatas inspektsioon Delfile. Võrguleht, kus kultuuriasutuste rahastamise kohta hääli on võimalik anda, sellist teavet ei sisalda.

Veebileht, kus on võimalik hääli anda, Tallinna linnale ei kuulu, kuid sellele suunatakse inimene Tallinna linna võrgulehe kaudu.

„Tallinna linna võrgulehe materjalid jätavad mulje, et tegemist on Tallinna linna korraldatud küsitlusega ning isikuandmeid kogub Tallinna linn.“ selgitas AKI menetlustalituse juhataja Taago Pähkel. „Samuti jääb hääletajale mulje, et nõusolekut saata tema e-posti aadressil edaspidi teavitust sarnaste ürituste kohta küsib Tallinna linn.“.

Avaliku teabe seadusega on asutustel keelatud avaldada oma võrgulehtedel eksitavat teavet. AKI tegi Tallinna linnavalitsusele ettepaneku täiendada küsitluse kohta avaldatud teavet nii, et see ei oleks eksitav. Kui ettepanekuga ei arvestata, koostab AKI ettekirjutuse ning võib selle täitmata jätmisel süüdiolevaid ametisikuid trahvida.

Tallinna Linnakantselei teatas Delfile, et viis sisse andmekaitse inspektsiooni poolt nõutud täpsustused linnateatri ja kultuurikatla ehitusjärjekorra väljaselgitamiseks korraldatud küsitluse kohta käivasse teabesse.

„Andmekaitse inspektsiooni märgukiri ütleb, et puudub vajadus teostada selle küsimuse raames linnavalitsuse suhtes riiklikku järelvalvet Isikuandmete kaitse seaduse alusel,“ ütles Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna. „Märgukirjas viidatud täiendused on nüüdseks Tallinna veebilehel olevasse teksti sisse viidud.“