Riia-Valga ja Valga-Tallinna rong kohtuvad praegu Valga jaamas, kuid neid, kes kasutaks võimalust ühelt rongilt teisele ümber istuda, väga vähe, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

See on ka mõistetav, sest Riiast Tallinnasse jõudmiseks kuluks sel moel üle kaheksa tunni. Osaühing Positium lähtus eeldusest, et sõiduaeg oleks umbes neli ja pool tundi, nii Riiast kui ka Tallinnast väljuks mõlemas suunas kolm rongi päevas, peatused oleks Tallinnas, Tartus, Tapal ja Riias, liikuda saaks 120 kilomeetrit tunnis ja sõita uute rongidega.

Selgus, et liin poleks ka sellistel tingimustel tasuv äriliselt ega sotsiaal-majanduslikult. Kasumisse jõuaks rong siis, kui riigi dotatsioon näiteks Eestis oleks 2,4 miljonit eurot aastas või siis oleks kas reisijaid 40 protsenti rohkem või piletid 40 protsenti kallimad, sest veokulusid sama palju odavamaks muuta oleks keeruline.

Tallinna-Peterburi liin kahe väljumisega kummastki linnast oleks aga uuringu põhjal tasuv. Küll aga tuleks tuleks tõsta piirkiirust ja lühendada piiriületuseks kuluvat aega.