Ammas ütles BNS-ile, et hääletusele eelnes põhjalik diskussioon, kus esitati kolm pöördumist tema umbusaldamiseks.

Ühe 40 allkirjaga pöördumise esitas Mart Raudsaar, Isamaaliidu kultuuritegelaste pöördumise esitas Jaana Padrik ning kolmanda, Viljandi piirkonna oma Vello Salum.

Isamaaliidus on 2850 inimest ja kirjade esitajad ei esindanud ilmselt erakonna enamust, kommenteeris Ammas hääletustulemust.

Reedel saatsid 40 Isamaaliidu liiget volikogule avaliku pöördumise, milles avaldasid Ammase tagasivalimisele vastuseisu.

Ammas on nende väitel näidanud kriiside ennetamise ja lahendamise võimetust, ükskõikset suhtumist parteikaaslaste osutatud probleemidesse ja teinud erakonnasisese demokraatia kärpimispüüdeid.

Viimased on pöördumise autorite sõnul tipnenud aktiivsete niinimetatud teisitimõtlejate aukohtusse andmisega ning ebaeetilise käitumisega Isamaaliidu suurkogul, kus Ammas tegi peasekretärina kampaaniat ühele presidendikandidaadile.

Ammase hinnangul on avalik kiri just põhjustatud sellest, et ta Peeter Tulvistet Tunne Kelami asemel presidendikandidaadina toetas. “See oli mitmele erakonnakaaslasele üllatus,” tähendas Ammas.

Ammase, kelle jätkamist uus Isamaaliidu juhatus üksmeelselt toetas, sõnul ei jaga ta seisukohta, et erakonna peasekretär peaks olema vaid ametnik, kes ei tohi poliitikuna esineda.

Erakonna uueks aseesimeheks valis Isamaaliidu volikogu riigikogu kauaaegse liikme Mart Nuti.