Narvas streigib ühistransport hommikul kella kaheksast kella üheni päeval ning Ida-Virumaal streigib kaks tundi teedehooldus.

Toetusaktsioonides osaleb Petersoni sõnul kokku ligi 2000 inimest ja reaalselt streigib natuke üle tuhande inimese.

„Tartus streigivad bussijuhid kella kaheksast kella kuueni õhtul, säilitades minimaalse liinimahu, et inimesed saaksid haiglasse,“ rääkis Delfile Lõuna-Eesti koordinaator Aare Kübarsepp. Samuti seisab GoBus Tartu ja Automeni poolt hallatav bussiliiklus Tartu maakonnas.

Transpordi Ametiühingu teatel jäävad minimaalse teenindusmahu säilitamise huvides käiku järgmised liinid vähendatud mahus:
liin nr 20 — täismahus,
liin nr 9 — pooles mahus,
liin nr 7 — 1/3 mahus,
liin nr 4 — 1/4 mahus,
liin nr 10 — pooles mahus.

Nimetatud liinidel tuleb arvestada pikemate ooteaegadega. Teised liinid streigivad Transpordi Ametiühingu teatel täies mahus. Streigi juhid kaaluvad lisaks olukorda kohapeal ja võivad omal äranägemisel liikluse taastada ka enne streigi lõppu.

Samadel kellaaegadel on streik välja kuulutatud ka Põlva linnas ja maakonnas. „Kellaajad võivad streigi käigus ka muutuda. Kui päeva peale hakkavad kokkulepped tekkima, pole välistatud, et streik lõpetatakse varem,“ arvas Kübarsepp.

Tartumaal streigib 130-140 bussijuhti, Põlvamaal ligi 20 inimest.

Seisvad bussid korjatakse Tartus kokku Ringtee 25 garaaži ja Põlvas bussijaama.

Lääne Eesti ühistransport liigub homme graafikujärgselt. „Seekord on meil kavas ainult toetuskoosolekud ja allkirjade kogumine valitsuspoliitika vastu,“ kinnitas Delfile Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann.

Rongi- ja laevaliiklust streik ei ohusta.