Keskliidu juhatuse esimees Harri Taliga loetles kohtumisel Sven Mikseriga teemasid, mis on ametiühingutele aastate jooksul muret tekitanud ning mille lahenduste väljatöötamisel ametiühingud sotsiaaldemokraatidega täna ja tulevikus koostööd teha loodavad.

“Lisaks tööhõivepoliitika ja tööõiguse küsimuste lahendamisele on viimane aeg seadustada tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus – selle puudumine on riigi võlg töötajate ees, mis on muutunud eriti teravaks seoses pensioniea tõusuga,” tõdes Taliga.

Ametiühingujuhid pidasid vajalikuks ka sotside jõulist tegutsemist töötajate kollektiivsete õiguste kaitsmisel ja kolmepoolse sotsiaalpartnerluse edendamisel. Samuti rõhutati vajadust tugevdada tööinspektsiooni järelevalvet töösuhete vallas.

Sven Mikser kinnitas, et inimene ja tema toimetulek on jätkuvalt sotside poliitika lähtepunkt.

“Arusaam, et madalate maksudega on võimalik liikuda heaolu suunas, on meie hinnangul naiivne ja me loodame selle sõnumi valimiste eel kõikide inimesteni viia,“ ütles Mikser. „Seetõttu on ametiühingud kui töötajate esindajad ja ühiskondliku tasakaalu eestkõnelejad sotsiaaldemokraatidele väga olulised partnerid.”