„Peaminister kinnitas küll avatust dialoogiks ja valmisolekut edaspidisteks kohtumisteks, kuid väljendas ka kindlat veendumust, et töötu- ja haigekassa reservide konsolideerimine riigikassasse oli vajalik ja õige samm,“ rääkis Taliga kohtumisel kõlama jäänud seisukohtadest.

„Mingit võimalust tehtud sammude tagasi pööramiseks valitsusjuht ei näinud, nagu ka vajadust kolmepoolse sotsiaalpartnerluse ümberkorraldamiseks," nentis ametiühingujuht. "Selline seisukoht ei anna palju lootust tüli lahendamiseks.“

Taliga sõnul otsustab ametiühingute järgmised sammud kolmepoolse sotsiaaldialoogi katkemise küsimustes keskliidu juhatus, mis koguneb järgmisel teisipäeval.

Ettepaneku arutada kohtumisel ametiühingute ja tööandjatega võimalusi sotsiaalkindlustus­reservide konsolideerimise käigus katkenud sotsiaaldialoogi taastamiseks tegi Ametiühingute Keskliit peaministrile 15. detsembril.

Tänasel kohtumisel osales lisaks Harri Taligale ka Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni TALO esimees Ago Tuuling.

Tööandjate Keskliidu esindajaid peaminister kohtumisele ei kutsunud.