President Ilves suundus täna koos abikaasa Ieva Ilvesega väärikalt välja teenitud puhkusele. Nimelt on president Ilvesel kasutamata hulgaliselt puhkusepäevi, mille eest on tal õigus saada 31 195,62 eurot.

"President Ilvesel on 175 kalendripäeva jagu kasutamata jäänud puhkust, selle eest on tal õigus saada 31 195,62 eurot," kinnitas president Ilvese nõunik Urve Eslas.

Lisaks on ametist lahkuvale presidendile määratud hüvitis summas 63 460,80 eurot.

Kuigi president Ilves ütles 2014. aasta novembris Sakalale antud intervjuus, et ennekõike saab temast 11. oktoobril 2016 vaba inimene, jääb presidendi tiitel ja ametipension Ilvest saatma kogu eluks. Ilvese ametipension on tulevikus 3966 eurot kuus. Ieva Ilvese igakuiseks hüvitiseks on 1058 eurot.

Puhkusepäevi
: 175

Puhkusetasu
: 31 196 eurot

Hüvitis
: 63 461 eurot

Ametipension
: 3966 eurot

Ilves pole enda tulevikuplaanidest konkreetselt veel avalikult midagi teatanud, kuid presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütles Delfile augusti lõpus, et Ilvesele on tema ametiaja järgselt pakkumisi teinud teiste seas ka mitmed tunnustatud kõrgkoolid Euroopas ja Ameerika Ühendriikides, kutsudes teda lühemaks või pikemaks ajaks akadeemilisele tööle.

"Kus ja kuidas ma seda kõike teen, ka see saab varsti selgeks. Ent, kui parafraseerida üht tuntud ütlust, siis minu refrääniks jääb alati Eesti," lisas Ilves.

President Ilves andis eile peale kümneaastast ametiaega preisendiameti üle president Kersti Kaljulaidile.