Kajak märkis, et selliste traagiliste tagajärgedega gaasiboileritega seotud õnnetuste toimumine sel aastal on väga erakordne. TJA on kogunud gaasiga seotud juhtumite statistikat ning neid juhtumeid analüüsinud kaheksa aastat ning selle aja jooksul ei ole analoogseid juhtumeid toimunud.

Seni on TJA järelevalve gaasivaldkonnas keskendunud balloonigaasile ning kortermajade ühiskasutuses olevatele gaasipaigaldistele, kuivõrd nendega seoses on TJA saanud kõige enam teateid.

Mis puudutab gaasivaldkonnaga seotud teavitustegevust, siis on tehnilise järelevalve amet igal aastal saatnud välja pressiteate või artikli, mis annab infot aasta jooksul aset leidnud õnnetuste kohta. Artiklites on TJK kirjeldanud, kui palju ja mislaadseid õnnetusi on toimunud, millised on olnud nende põhjused ja toimumispiirkonnad. TJA on ka põhjalikult selgitanud, kuidas õnnetusi ja ohtlikke olukordi vältida, mida selleks tegema peab, kuidas seadmeid hooldada ja kasutada jne.

2011. aastal viis TJA Kajaki sõnul läbi üle-eestilise teavituskampaania, mille eesmärgiks oli kodudes kasutatavate küttegaasiseadmete omanikele ja kasutajatele meelde tuletada ohutuse tagamiseks vajalikud nõuded ja toimingud, et tagada kodude kütmiseks mõeldud kütteseadmete kasutusohutus ja säästa seeläbi inimeste elu, tervist ja vara, ning ümbritsevat keskkonda.

Sel aastal on nad vastanud paljudele päringutele seoses gaasiboileritega ja nendest põhjustatud õnnetustega, lisaks on asutus samal teemal jaganud selgitusi raadiokuulajatele ja ETV Terevisiooni vaatajatele.

TJA on teinud ja teeb ka edaspidi igakülgset koostööd gaasivaldkonnaga seotud osapooltega, nagu võrguettevõtted ja erialaliidud, hetkel on neil valminud teavituskiri ohutusnõuetest, seadmete kasutus- ja hooldusnõuetest, mille saavad kodutarbijad koos arvega.

Lisaks on TJA-l ettevalmistamisel teavituskampaania, millega soovitakse kõnetada võimalikult paljusid koduste gaasiseadmete kasutajaid.