Ameerika Ühendriike esindab võistlusel kaks võistkonda: hetkel Eestis baseeruvad õhudessantväelased ning rahvuskaart Marylandi osariigist. Lisaks teevad võistlusel vastutegevust ka 173. õhudessantbrigaadi võitlejad.

Marylandi rahvuskaardi võistkonna tugiisik vanemveebel Dominik Vilone sõnul on Pitka luurevõistlus tema võistkonnale väga vajalik, sest rahvuskaardis tegutsevad nad peamiselt luurajatena ja suur osa nende väljaõppest ongi selline, nagu admiral Pitka luurevõistlus.

"Meil toimus paar kuud tagasi ka üks võistlus, kus me selgitasime välja parima meeskonna, kes võiks Pitka luurevõistlusel osaleda," ütles ta.

173. õhudessantbrigaadi vastutegevusgrupi liige nooremseersant Devin Pratt peab kõige raskemaks vastutegevuse juures öösel ärkvel püsimist. Kuna päevad on pikad ja patrullida tuleb ka öösel, siis mehed on päeva lõpuks tavaliselt üsna väsinud.

"Me seame üles vaatluspunkte strateegilistesse kohtadesse ja loodame, et võistkonnad tulevad meie juurde," kirjeldas ta oma jao ülesannet. Tapal luureõppe läbinud Pratt leiab, et vastutegevus annab talle väga hea võimaluse kasutada oma teadmisi praktikas. "Me harjutame luurevõistlusel läbi varem õpitut," sõnab ta.

Admiral Pitka luurevõistlusese kohta ütleb ta, et see tundub üsna raske ja seetõttu on tal kahju, et ta ise osa võtta ei saanud, sest see on midagi sellist, mis talle väga huvi pakub.

Marylandi osariigi rahvuskaart pärineb 1634. aastast ja sellel on kirev ajalugu. Selle üksused on osa võtnud enamikest USA sõdadest, nagu mõlemad maailmasõjad, Korea ja Iraagi sõda. Rahvuskaarti liikmed on reservväelased, keda kutsutakse tegevteenistusse peamiselt hädaolukordade puhul nagu looduskatastroofid ja kodumaa kaitse.

173. õhudessantbrigaad kutsuti ellu I Maailmasõja ajal, kuid kuulsust kogusid nad eelkõige oma tegevusega Vietnamis. Brigaadi peakorter asub Itaalias, Eestis paiknevad Ameerika õhudessantväelased Paldiskis.

Admiral Pitka luurevõistluse peakorraldaja on Kaitseliit, ettevalmistusele ja läbiviimisele on kaasatud nii kaitsevägi, Erna selts, reservohvitseride kogu, laskurliit kui teised organisatsioonid. Kokku võtab võistlusest ja selle korraldamisest osa ligi viissada inimest.