Tapal asuv hoone on pärast sisustamist mõeldud kasutamiseks spordihallina ning keskpolügoonil hakatakse rajatises hoiustama väljaõppeks vajalikke vahendeid. Tehtud töö abil paranesid nii väljaõppevahendite- ja laskemoona ladustamistingimused kui sõdurite sportimisvõimalused Tapa linnakus. Lisaks rajati Tapale laskemoona ladustamispunkt, mis muudab lihtsamaks harjutuste tarbeks mõeldud laskemoona hoiustamise ja selle väljastamise, teatas kaitseväe peastaap.

Ühendriikide pioneerikompanii ülema kapten Steven Sfeiri sõnul möödus nende Eestis veedetud aeg meeldivalt, ehitustöid segas vahepeal vaid kehv ilm. "Eesti kaitsevägi ja toetuse väejuhatus on meid igati aidanud ja toetanud ning teinud omalt poolt kõik, et me teie süsteemi sulanduks ja probleemideta tegutseda saaksime," ütles kapten Sfeir.

Ameerika pioneeriüksuse koosseisus viibis Eestis ligi 100 inimest ja pea sama palju erinevat tehnikat. Kompanii tehnika liikus eelmisel nädalal raudteed mööda üksuse alalisse paiknemiskohta Saksamaal.

Kahe Eestis viibitud suve jooksul on 15. pioneeripataljoni üksused lisaks nüüd valminud projektidele muuhulgas ehitanud keskpolügoonile rasketehnikale sobiliku tee ja liikumiskoridorid ning puidust kergkasarmud. Lisaks on abistatud ka kohalikke, näiteks ehitati sel aastal Vohnja koolile mängumaja, tööriistakuur, uus jalakäijate sild ja jalgrada.

15. pioneeripataljon loodi 1916. aastal, üksus võttis osa mõlemast maailmasõjast, samuti Korea ja Vietnami sõdadest. Pataljoni ülesanne on toetada relvajõude pioneerivõimekusega, sealhulgas rajada ülesande täitmiseks vajalikke ehitisi ning teid.