Erilist tähelepanu pööravad külalised lähiõhutoetuse harjutamisele Tapa lähedal asuval kaitseväe keskpolügoonil. Kahel päeval harjutavad Ameerika Ühendriikide hävitajad koos Eesti õhutulejuhtidega Harjumaa idaosas ja Lääne-Virumaa lääneosas koostööd. Sellega seoses teevad lennukid ka madallende, teatas kaitseväe peastaap.

"USA õhuväega seob meid juba pikaajaline koostöö. Ameerika liitlased panustavad Eesti õhuruumi kaitsesse võimsa kaasaegse lennutehnikaga. Meie panuseks on hästitöötava lennubaasi teenused, võimekas õhuseire ning kvalifitseeritud ja suurte kogemustega õhutulejuhtide töö. Tulemuseks on Eesti-USA heatasemeline ja professionaalne koostegutsemisvõime," ütles Ämari lennubaasi ülem kolonelleitnant Rauno Sirk.

Madallennud toimuvad mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga) ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal. Madallennu harjutusi sooritatakse kokkuleppel Lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-ga.

Kaks Eestit väisavat hävitajat on USA õhuväe 555. hävitajate eskadrillist, mis baseerub Aviano lennubaasis Itaalias. Külaskäigu jooksul baseeruvad USA hävitajad Ämari lennubaasis.