"Esmalt on advent kirikuaasta algus, ja see on ootuse ja enesekeskendumise aeg, kus sa annad võimaluse, et jumalik või võimatu võimalikkus saaks sinu elus võimaluse," rääkis Eesti evangeelse luterliku kiriku (EELK) meediajuht Arho Tuhkru intervjuus ETV saatele "Terevisioon", vahendavad ERR Uudised.

"Ma arvan, et nii kaitsejõududes kui ka mitmes muus eluvaldkonnas on see jumaliku sekkumise võimalikkuse ootus kõige suurem, või palju suurem, kui mõnes muus eluvaldkonnas. Ja kaitsejõududes on ennegi tehtud seda teenistust - on tehtud Tapal, on tehtud Sidepataljonis, ja lisaks kaitsejõududel on ka palju erinevaid muid kohti, kus on tehtud."

Tuhkru selgitas, et esimese advendi jumalateenistus, mis peetakse Ämari õhuväebaasis angaaris, on kirikutevaheline ja mitmekeelne, sellel osalevad ka Eesti, Läti Ja Leedu õhuruumi valvavad Saksa õhuväelased.

Ämari lennubaasi populaarsus on järsult tõusnud pärast seda, kui peaminister Taavi Rõivas filmis seal oma valimisreklaami.  Sooviavaldusega samuti seal oma reklaam üles võtta on esinenud EKRE ja Kristiina Ojulandi juhitav Eesti Rahvusliku Ühtsuse Erakond.