Muuseumi juhataja Mark Soosaar ütles Pärnu Postimehele, et mahutite äraviimine on keskkonnateenistuse ülesanne.

“Oleme nende poole korduvalt pöördunud, kuid tehtud pole midagi,” lisas ta. Muuseumil endal käib reostusallika likvideerimine üle jõu.

Linnavalitsuse keskkonnanõunik Raivo Stimmer kuulis probleemist Pärnu Postimehe vahendusel esimest korda. Ta möönis, et sellisete reostusallikate äraviimise korraldamine on tema ülesanne.

“Ma ei näe siin mingit probleemi, tuleb lihtsalt kokku leppida, kes seda finantseerib,” lisas ta.

Stimmeri sõnade kohaselt korraldab linnavalitsus päris sageli õli- ja muud reostust põhjustavate mahutite likvideerimist, alles hiljuti kõrvaldati lekkivad õlimahutid Väike-Posti tänavalt.

Ruumipuudusel on muuseum sunnitud keldris hoidma Adamsoni Vabadussõja monumendi säilinud originaalosi, mis on nüüd masuudiga kaetud.

“See pole küll nagu lind, kel tiivad masuudiga koos ja enam elulootust pole,” kinnitas Soosaar skulptuuri puhastamise võimalikkust.

Üleujutused on muuseumi kimbutanud mitu aastat. Majahoidja Mart Holter meenutas, et mõne aasta eest pumpas Pärnu Vesi keldrist välja vett, mis sadama lähedal maasse paigutati.

“Päev hiljem oli sadamas suur õlilaik,” rääkis Holter. “Mitte keegi ei saanud aru, kust see tuli, kõik otsisid reostust põhjustavat laeva.”.