Total Inkasso OÜ pankrot on äriregistri andmetel tegelikult välja kuulutatud juba 2012. aasta sügisel ning hetkel on käimas järelevalvemenetlus.

Võlausaldajate esindaja ehk pankrotitoimkonna esimees advokaat Siret Siilbek ütles Delfile, et Radvilaviciuse firma suhtes esitatud lõplike nõuete suurus ei ole veel selge, sest nõuete tunnustamise menetlus on veel pooleli.

Pankrotihaldur Peeter Sepper lisas Delfile, et nõudeid esitati umbes kaheksa miljoni euro ulatuses, millest umbes poole summa ulatuses nõudeid vaidlustati.

Kuigi vaidlus alles summade üle käib, siis pankrotitoimkonna esimehe Siilbeki sõnutsi ei ole seni juhatuse liige efektiivsest ja kiirest pankrotimenetluse läbiviimisest tundunud huvitatud olevat.

"Hetkel on muude asjaolude hulgas selgitamisel, kas ja millises ulatuses juhatuse liige isiklikult vastutab. Üheks asjaolude väljaselgitamise viisiks pankrotimenetluses on juhatuse liikme kohtulik ärakuulamine," ütles Siilbek.

Eriti kurioosne on aga tõik, et Radvilavicius asutas selle võlgade sissenõudmisega tegeleva firma 1999. aastal koos ühe toonase allmaailma liidri Kalev Kurega. Kusjuures pikka aega oli Total Inkasso ainuke, mille juhatusse paljude erinevate äridega seostatud Kurg ametlikult kuulus.

Vladas Radvilavicius on leedu päritolu Eesti ettevõtja ja näitleja. Kuigi mehe nimi on aeg-ajalt meediast läbi käinud, siis viimasel ajal on ta olnud avalikkuse huviorbiidis seoses astumisega Reformierakonda ning osatäitmisega popis telesarjas "Pilvede all". Radvilavicius kandideerib ka riigikogu valimistel ja seda Harju- ja Raplamaal, kus oravapartei esinumbriks on peaminister Taavi Rõivas isiklikult.

Total Inkasso pankrot ei ole avalike andmete kohaselt ainuke Radvilaviciuse ebaõnnestunud äri. Nimelt kuulus vastne reformierakondlane ka 1999. aastast alates Kraft Mööbel OÜ juhatusse, mille pankrot kuulutati välja 2013. aasta kevadel. Nimetatud firmal on äriregistri andmetel senini üleval alates 2011. aastast tekkinud maksuvõlg summas 15 758,41 eurot.

Lisaks kuulub Radvilavicius firma Kraft Invest OÜ ning Korvpalliklubi Rapla juhatusse.

Radvilavicius keeldus Delfile ja Päevalehele pankrotimenetlust kommenteerimast.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk ütles Delfi kommentaaripalvele vastates, et "isiklikke küsimusi oskab igaüks ise kõige paremini kommenteerida, aga kandidaadi sobivusele parlamenti annavad hinnangu valijad".