Allikmaa sõnul avastati Arro tegevus rutiinse sisekontrolli käigus. "Võetakse pakk arveid ette ja vaadatakse neid, need on tavalised sisekontrolli protseduurid. Sel suvel kontrolliti siis tootmisosakonda," ütles ta Delfile.

Kas Arro poolt toime pandud pettustega samas ajavahemikus selles osakonnas sisekontrolli ei teostatud? "Teostati ikka, aga ju siis ei hakanud silma," nentis Allikmaa.

Kontrolli käigus kõrvutatakse arveid omavahel, püütakse selgitada, kui palju nad tegelikkuses kajastuvad, pannakse tähele, kas on palju omavahel sarnaseid arveid, selgitas Allikmaa asutuste juhtidele ja sisekontrollile igapäevaseid tüüptoiminguid.

Eesti Rahvusringhäälingus avastati, et tootmisteenistuse juhataja Janno-Hans Arro on aktsepteerinud arveid, mille väärtus ei kattu tööde tegeliku mahuga ja tekitanud sellega ERRile kahju 47 516 eurot.

Janno-Hans Arro tunnistas avalikuks tulnud pettusi ning enda ainuosalust nendes, ERR vallandas Arro 12. augustil. Kahjusumma tagasisaamiseks sõlmiti notariaalleping, Arro maksis summa kogu ulatuses ERRile tagasi.