“Selleks, et rahvusringhäälingu seadust muuta, peab olema mingisugune selgem põhjus ja arusaam sellest, et senine rahvusringhäälingu seadus ei toimi. Minu hinnangul on kolm aastat tagasi vastu võetud ringhäälinguseadus toiminud siiani väga hästi ja rahvusringhääling on selles mõttes täiesti toimiv organisatsioon,” kommenteeris Allikmaa Delfile tänast Keskerakonna poolt esitatud rahvusringhäälingu seaduse muutmise eelnõu.

“Sellele, et muutma hakata mingit seadust, peaks eelnema mingisugune analüüs või kasvõi põhjuste loetelu, miks seda muudatust peab tegema. Mina ei ole tänaseni sellist põhjust näinud, mina ei ole ühtegi analüüsi näinud ja minu meelest ei ole täna ka kellelgi midagi sellist olemas. Pole päris õige minna seadusi lihtsalt n-ö käigult muutma,” jätkas ERRi juhatuse esimees.

“Seda enam, et meedia puhul — rääkimata rahvusringhäälingust — on hästi oluline väärtus stabiilsus. Seda Euroopas peetakse üheks olulisemaks asjaks. Rahvusringhääling peab saama tegutseda stabiilsetes oludes, sest ebastabiilsus tähendab igal juhul mingit sekkumist ja sõltumatuse kahtluse alla seadmist,” nentis Allikmaa.

“Seetõttu ei hakkakski analüüsima neid üksikuid punkte, pigem kogu see protsess on minu meelest kuidagi valesti alanud või ka põhjuseta alanud. Kui oleks mingi analüüs või ekspertiis, siis saaks alles hakata arutama üksikute punktide üle,”

Allikmaa lisas ka, et rahvusringhäälingu jaoks oli möödunud aasta päris raske, sest aastal, mil on kahed valimised, leidub alati neid, kes hakkavad ringhäälingut kajastuse ja erapooletuse küsimuses kritiseerima. Allikmaa hinnangul aga ERRil selles valdkonnas probleeme pole.

Täna esitas Keskerakonna fraktsioon riigikogu menetlusse Eesti rahvusringhäälingu seaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk on esitajate väitel täpsustada rahvusringhäälingu eesmärke, ülesandeid ja tegevuspõhimõtteid, et tagada selle efektiivsem toimimine ja avaliku teenuse kvaliteet.