"Igal juhul näitame jalgpalli ära," kinnitas Allikmaa. "Tänu riigikogu ettepanekule suudame selle palju lihtsamalt ära teha kui ilma selle summata. Ilma oleks see peaaegu võimatu olnud," nentis Allikmaa.

Poole ülekande jaoks vajalikust 600 000 eurost on ERR juba ära maksnud, riigikogust antud 315 000 eurot aitab teist poolt katta. Ometi pole ERRi mured sellega murtud.

Nimelt on ERR raha ära maksnud oma järgmise aasta eelarve rahast. Sisuliselt on see laen järgmise aasta eelarvest arvelt ning kuna selle 300 000 euro jaoks katteallikat pole, tuleb see raha lihtsalt kusagilt mujalt kokku hoida. Kust täpselt, Allikmaa veel öelda ei taha.

Kulude katteks otsib ERR ka muid tuluallikaid. Sponsorlusrahad kõne alla ei tule ja Allikmaa kinnitas, et ühtegi reklaami ega isegi mõne sponsori logo ETV jalgpalliülekannete ajal ülekande kinnimaksmiseks näidata ei saa.

Natuke pikemat plaani vaadates meeldiks aga Allikmaale, kui ERR saaks iga aasta riigieelarvest püsiva summa spordi suurvõistluste näitamiseks. Iga kahe aasta tagant langevad samale aastale olümpia ja jalgpalli suurvõistlus, mis suurendavad oluliselt kulusid võrreldes nende aastatega, mil neid ei ole. Allikmaa soov on, et vähemkulukatel aastatel saaks ERR riigieelarvest raha, mille ERR jätaks tagavaraks, et kulukamatel aastatel saaks spordi suurvõistlusi näidata.

Allikmaa ei jaganud ETV saate "Pealtnägija" kriitikat katuserahade jagamise kohta. Jalgpalli näitamiseks mõeldud 315 000 eurot tulid nimelt just katuserahade alt. "Riigikogul on õigus teatud rahaeraldusi ise otsustada. Mina selles nii suurt häda ei näe," lausus Allikmaa. Katuserahad annavad tema sõnul ka riigikogule võimaluse riigieelarves mingeid kulutusi otsustada, sest 99 protsendi ulatuses paneb riigieelarve kokku valitsus rahandusministeeriumi juhtimisel.