Allikate sõnul tahetakse kongressil erakonna põhikirja lisada uut punkti, mille kohaselt ei ole edaspidi kongress alati partei kõrgeima võimu kandjaks, vaid selleks saab kongresside vahel olema erakonna liikmetest koosnev komisjon, mille esimeheks saab Bõstrov.

Hetkel on juba allikate väitel teada, et kuus või seitse inimest üheksaliikmelises komisjoni juhatusest hakkavad ka olema Bõstrovile lähedalseisvad Maardu linnaametnikud ning ülejäänud 11-liikmelisest komisjonist on partei lihtliikmed.

Maardu linnapea Bõstrov ütles aga venekeelsele Delfile, et vasakpartei komisjon hakkab olema 12-või 13-liikmeline, millest juhatus on 9-liikmeline. Bõstrov ei nõustunud ka väitega, et pooled komisjoni liikmetest hakkavad olema Maardu linnaametnikud.

Praegune vasakpartei esimees Sergei Jürgens ütles venekeelsele Delfile, et eesolev konverents saab olema revolutsiooniline. "Vähemalt partei struktuuri ja üldise valitsemise mõttes, mis muutub dramaatiliselt. Erakonna juhti kui sellist enam olema ei hakka. Kongressil valitakse komisjon ning sellele ka juhatus. Juhatus määrab esimehe aga enda seast," selgitas Jürgens.

Mees selgitas, et praeguse põhikirja järgi valitakse komisjoni liikmed kongressi poolt, kuhu kuuluvad automaatselt kõikide kohalike omavalitsuste juhatuse liikmed ja esimehed. "Nüüd aga tehakse ettepanek ka kongress ise valida ning komisjoni esimees oleks kongressi kogunemise vahel suurimaks partei võimukandjaks," lisas Jürgens.

Seda, kes võiks saada loodava komisjoni esimeheks, Jürgens enne kongressi kogunemist välja pakkuda ei soovinud.

Maardu linnapea Bõstrovi sõnul aga tema mingisugust suurt revolutsiooni kongressilt ei oota ning mehe väitel valitakse juhatus vastavalt konvenstioonile.

Bõstrovi hinnangul võtab kongressist osa umbes 70 delegaati.