“Vastavalt seadusele kuulusid ringhäälingunõukogus kinnitamisele kulutused, mis ületasid miljonit krooni,” selgitab Allik Õhtulehele.

“Kõnealune summa läks aga üle kolme miljoni ja oli sama kui näiteks “Õnne 13” aastaeelarve, ka polnud nõukogu kindel, kas avalik-õiguslik televisioon ikka peaks üles ostma ühe kommertskanali valmisformaadi sellise raha eest.”

“Kuid keelamist või poliitikat seal küll polnud, väga kummaline ja jabur jutt!” ütleb Allik ja on kindel, verbi “keelama” ei kostnud toona küll ühegi nõukogu liikme suust.

“Ott tegi intervjuusid kõigi poliitiliste jõudude esindajatega, miks üldse tema puhul oleks pidanud see teema üles kerkima?”

Endise ETV juhi Ainar Ruussaare sõnul oli lahkunud teletähel Urmas Otil küll palju sõpru, kuid ka palju vaenlasi ning seda eriti poliitikute seas.

“Kui üritasin ringhäälingunõukogus kaitsta ideed, et Urmas Ott saaks Eesti Televisioonis uue saatesarja, siis tollases ringhäälingunõukogus oli väga palju inimesi, kes läksid endast täiesti välja,” rääkis Ruussaar, nimetades teatritegelast Jaak Allikut, kes öelnud, et Oti kutsumine on halb mõte ja nad keelavad selle.