„See on erakordne ja üllatuslik näitaja. Võrdluseks: on olnud näiteks aastaid, kus alko- ja narkosõltuvuses vene laste osakaal ulatub 90 protsendini," kommenteeris Tallinna laste turvakeskuse juhataja Erki Korp. Samal ajal tuli enim lapsi Lasnamäelt ja Põhja-Tallinnast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kahe Tallinna turvakeskuse peale abistati möödunud aastal kokku rohkem kui kahtsadat last, kuid tõsiste alko- ja narkoprobleemide küüsis vaevleb Korbi hinnangul pealinnas tuhatkond last ehk ligi viis korda rohkem.

„Kui arvestada seda, et igal lapsel on tavaliselt paarkümmend samade probleemidega sõpra, siis on see arv kindlasti vähemalt nii suur," märkis Korp.

40-kohalisest Nõmme tee keskusest sai mullu abi 93 last, Lilleküla keskuses pakuti abi 155-le. „Augustis said pooled kohad kahe päevaga täis, varem pole nii kiiret täituvust toimunud," lausus Korp.

Umbes pooled lastest toob keskusesse politsei, üle veerandi saabub linnaosa lastekaitsetöötaja kaudu, veidi üle kümnendiku toovad vanemad ja seitse protsenti lastest tuleb ise.