Reisiterminali on planeeritud Rail Baltic raudtee lõppjaam ja Tallinna linna ühisterminal. Teises etapis nähakse ette võimalus maaliinide bussijaama ehitamiseks.

"Loodetavasti laekub konkursile ohtralt arvestatavaid ja teostatavaid ideekavandeid ning saame neist parima reisiterminali edasise projekteerimise aluseks võtta," ütles abilinnapea Taavi Aas.
Lahenduse puhul on üheks eelduseks seatud parima funktsionaalsuse ja säästliku hoolduse saavutamine.

Ühisterminali asukohaks on planeeritud Peterburi tee ja raudtee vaheline ala Ülemiste raudteejaama juures.

Ideekonkursi eesmärk on Raepressi teatel saada parim arhitektuurne ja asendiplaaniline lahendus reisiterminali hoonele koos ümbritseva avaliku ruumi (linnapargi) ja tervikliku liikluslahendusega ning mahuline ettepanek vahetult külgnevale alale täiendavalt planeeritavatele hoonetele.

Tallinna Ülemiste ühisterminali arhitektuurse ideekonkursiga soovitakse leida ühisterminali hoone ja ümbritseva avaliku ruumi projekteerija. Võidutöö lahendused võetakse aluseks edasiste detailplaneeringute (nii Ülemiste ühisterminali detailplaneeringu kui Peterburi tee 2 kinnistu detailplaneeringu) koostamisel.

Võistlustingimuste väljatöötamisel selgus vajadus saada arhitektuurne ja linnaruumiline lahendus esialgselt kavandatust laiemale alale, kaasates kogu maa-ala Ülemiste raudteejaama ja Peterburi tee vahel, et tagada terminali leitavus ja juurdepääsetavus ning terminali toetav kvaliteetne linnaruum.

Linnavalitsus eraldas reservfondist ideekonkursi korraldamiseks täiendavalt 10 000 eurot. Ideekonkursi korraldamise eelarveks on kavandatud 40 000 eurot.