Elektrilevi kommunikatsioonijuht Tuuli Sokmann selgitas, et täna varahommikul kella 6 ajal läks Jõgeva maakonnas Umbusi külas alajaama 62-aastane naisterahvas, tõenäoliselt sooviga äikese tagajärjel kadunud elektrivool taastada.

Öösel piksest kahjustatud lüliti liigutamisel tekkis aga lühis ja naisterahvas sai põletusi kätele ja laubale.

"See, et inimesed lähevad ise alajaama lülitamisi tegema, on veel nõukogude ajast pärit praktika," ütles Sokmann. "Universaalvõtmega avatavaid alajaamasid on meil alles veel vähe, aga paraku selliseid juhtumeid siiski tekib. Tegelikult ei tohi iseseisvalt elektriobjekte mingil juhul puutuma minna, see on eluohtlik."

Sokmann lisas, et möödunud öö äike elektrivõrgus ulatuslikke kahjusid ei tekitanud, kuid suvisel äikesehooajal tasub meeles pidada ohutuse põhireegleid.

Äikesega maha kukkunud elektriliinid ja maapind nende all võivad olla pinge all, mis kujutab endast tõsist elektrilöögiohtu.

Kindlasti tuleb rääkida lastele, et mahakukkunud juhtmetele ei tohi läheneda. Kui märkate purunenud liini, teatage sellest kiiresti Elektrilevi rikketelefonil 1343.

Ettevaatlikult tuleb suhtuda ka liinide läheduses asuvatesse elektrikarjustesse, mis muutuvad ohtlikuks juhul, kui karjusele peaks peale kukkuma elektrijuhe ja sisuliselt saab siis karjusest elektrijuhtme pikendus. Ka sel juhul tuleb elektrikarjusele kukkunud juhtmest kiiresti teatada rikketelefonil. Kodutehnika kaitseks on kõige odavam ja kindlam ennetusvahend elektriseadmed võrgust eemaldada.