Eelnõu järgi läheks alates uuest aastast keelu alla vesipiibud, piibud, sigaretipaberid ja filtrid, e-sigaretid ja filtripesad, piibupesad ning sigaripitsid.

Samuti lisatakse seadusesse keeld alaealistele tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid tarvitada, omandada, omada ja vallata.

Eelnõu kohaselt kehtestatakse keeld tubakatootega sarnaselt kasutatavate toodete tarvitamiseks lasteasutuste (hoolekandeasutused, koolid, lasteaiad, laagrid jm) ruumides ning nende piiratud maa-alal. Samuti keelatakse alaealistel suitsetamisruumis ja suitsetamisalal viibimine. Keelatakse ka närimistubaka käitlemine.

Eelnõuga kehtestatakse nende käitlemiseks keelatud suitsuvabade tubakatoodete kogused, mida füüsiline isik võib isiklikuks tarbeks koos temaga liikuvas pagasis Eestisse toimetada. Eelnõuga nähakse ette keeld suitsuvaba tubakatoote toimetamiseks Eestisse posti teel või muul viisil (nt kuller).

Samuti täiendatakse ka reklaamiseadust – lisatakse reklaamikeeld tubakatoote tarvitamiseks mõeldud toodetele, tubakatootega sarnaselt kasutatavatele toodetele ja nende osistele.

Eelnõu on kavandatud jõustuma 2015. aasta 1. jaanuaril. Enne 2015. aasta 1. jaanuari tarbimisse lubatud närimistubaka jae- ja hulgimüüki võib teostada kuni 2015. aasta 31. detsembrini.

Närimistubaka käitlemise keelustamisega seotud sätted on kavandatud jõustuma 2016. aasta 1. jaanuaril. Juhtivkomisjoniks määrati sotsiaalkomisjon.