"Mul on hea meel, et Eston Kohver on kodumaal tagasi. Ma üritasin teda aidata nii palju, kui selles olukorras võimalik oli, seepärast andke talle edasi minu tervitused."

Ikka! Ütlesite juba jaanuarikuus, et pärast kohtuotsust vahetatakse Kohver kellegi vastu. Olite selles kindel?

See oli lihtsalt tähelepanek üldiste protsesside kohta. Mul ei olnud mingit kindlat informatsiooni, lihtsalt tõin välja, mis on võimalik situatsioonides.

Kas te toona uskusite, et aasta pärast on Kohver vabaduses ja Eestis?

Ma lootsin. Advokaadina võtsin ette kõik käigud, mis olid antud olukorras võimalikud. Nii palju, kui olete näinud kaadreid Vene televisioonist, oli tegemist raske juhtumiga. Oli raske midagi kohtult loota.

Eston Kohver vahetati Aleksei Dresseni vastu. Kui kasulikuks seda käiku peate?

Ma ei tea, kuidas seda kommenteerida. Otsustati nii. Ja mul on hea meel oma kliendi üle, kes sai koju. Järelikult oli nii vaja teha. Mina olen läbirääkimiste ja selle poolt, et leitaks ühine keel eri osapoolte vahel, et vältida konfliktseid olukordi.

Ajakirjanikud oleks võinud vähem kirjutada sellest. Nagu ma olen Eesti kommentaariumidest lugenud, siis kui te oleksite vähem rääkinud sellest, oleks ta ehk kiiremini koju jõudnud.

Kas te arvate ka nii?

Ma olen nendega nõus.

Ekspertide hinnangul on kahe ametniku vahetamine üks osa palju suuremast "mängust". Missugust tähtsust te ise näete Kohveri röövimisel ja vabastamisel?

Julgeolekuteenistused töötavad igapäevaselt, inimesed käivad tööl ja täidavad oma töökohustusi. See oli üks episood, mis avalikkuse ette jõudis. Kui palju toimub meile teadmata, ma arvan, et seda on palju rohkem. See oli lihtsalt üks episood.

Aleksei Dressen on Vene meedias tõusnud kangelaseks. Miks?

Teil on Eston Kohver kangelane. Igaüks teeb oma tööd. Aga igal medalil on teine pool. Ei saa öelda, et üks on hea, teine halb; üks on kangelane ja teine mitte.

Eston Kohver Pihkva kohtus

Möödunud aasta 5. septembri hommikul võtsid Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad kaitsepolitseiniku Eston Kohveri kinni ja viisid ta Lefortovo vanglasse. Pihkva oblasti kohus mõistis spionaažis süüdistatud Kohveri 19. augustil 15 aastaks vangi.

Möödunud laupäeva, 26. septembri hommikul vahetati Eston Kohver Piusa jõe sillal riigireetur Aleksei Dresseni vastu välja.