Ehkki südaööni on aega, on enamik kandidaate oma kinnituse kandideerimiseks juba erakonna büroole saatnud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Erakonna peasekretär Jaak Aab ütles Delfile reede õhtul, et tema näpuga järge ei aja, kes on täpsemalt kandidatuuri üles seadnud ja kes mitte. Aab rõhutas, et kandidaate saab erakonna esimehe kohale esitada täna südaööni ja avalikkust teavitatakse homme kandidaatidest pressiteate vahendusel.

Yana Toom ütles, et ta päris täpselt ei tea, kas teda toetab viis või kuus piirkonda, kuid teab et täna tuleb talle kindlasti veel toetus ühest piirkonnast. Piirkonnad võivad kandidaate üles seada samuti täna südaööni.

"Tegelikult ega see nii palju ei määra, kui meedia üritab näidata, sest kandidaadid hääletavad ikkagi oma südametunnistuse järgi, mitte nii nagu neile juhatus käsib," ütles Toom.

Eile viis Keskerakonna büroosse oma kandideerimise kohta kinnituse ka riigikogu liige Peeter Ernits, keda on peetud Edgar Savisaare toetajaks. Ernits ei vasta otsesõnu küsimusele, kas ta võib oma kandidatuurist valimispäeval näiteks Edgar Savisaare kasuks loobuda.

Riigikogu aseesimees, teist korda esimehe kohale kandideeriv Jüri Ratas kinnitas oma kandideerimissoovi kahe päeva eest.

Keskerakonna pikaaegne esimees Edgar Savisaar ütles ennelõunal, et kavatseb samuti oma kandideerimist kinnitada.

"Aktuaalse kaamera" andmetel on Savisaar oma kandidatuuri juba kinnitanud.