9.juunil lastakse Kadrioru pargi kanalis vette 14 000 ralliparti, millest pooled on tänaseks juba müüdud. Üks part tähistab võimalikku annetussummat alates kümnest eurost.

Heategevuslik Pardiralli toimub 9.juunil Kadrioru pargis. Rallipartide soetamiseks tehtud annetustest katab Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit (EVLVL) Ralfi ja teiste vähilaste ravikulusid ning korraldab haigetele lastele ja nende peredele vajalikud tugiteenused.

Eesti Ekspress kirjutas, et Ralf sai raske diagnoosi 2016. aasta sügisel. Tollal 2,5aastane poiss vajus keset mänguhoogu äkki ära. Kaks minutit hiljem oli aga taas endine. Nii hakkas korduma üle päeva: seni täiesti terve laps justkui uinus ärkvel olles. Ralf kaotas tasakaalu ja oksendas.

Tartus tehtud kompuuteruuring näitas, et Ralfi peas on 6 sentimeetri suurune kasvaja. Kolm päeva hiljem tehti talle Tartu Ülikooli Kliinikumis ajuoperatsioon. Tegemist oli 3. staadiumi halvaloomulise, väga harva esineva anaplastse ependümoomiga.

Ajust saadi kasvaja kätte ja pärast kiiritusravi näis, et poiss on terve. Ta läks lasteaeda. Kuid kümme kuud pärast operatsiooni – möödunud aasta novembris – näitas uuring, et kasvaja on ajus tagasi.
Detsembris opereeriti Ralfi uuesti. Taas ütles kirurg, et sai kogu kasvaja kätte.

Tänavu aprillis lõi Ralfi ajupilt perekonnal taas pinna jalge alt: kasvaja on tagasi ja seekord veresoonte vahel. Eesti arstid peavad operatsiooni liiga riskantseks, kuid on võimalik, et opereerida saab Saksamaal, Heidelbergi Ülikooli Kliinikumis.

Lops tuli ka riigilt – ravim, mida Ralf vajab, ei kuulu haigekassa kompenseeritavate ravimite nimekirja. Doos kolmeks nädalaks maksab 3000 eurot. Ravim peaks pidurdama ja isegi vähendama kasvajat, kuid on seni häid tulemusi andnud peamiselt rinnavähi ravis, laste ajukasvajate puhul on seda vähe proovitud.

Rohu aitab Ralfile osta Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit (EVLVL) möödunud aasta pardirallil kogutud rahaga.

Tänavuse Pardiralli korraldajad EVLVL, vähiravifond Kingitud elu ja heategevusfond Minu Unistuste Päev kutsuvad kõiki Eesti inimesi üles toetama Ralfi ja teiste vähilaste võitlust elu eest.

Rallil osalemiseks saab pardinumbreid soetada aadressilt www.pardiralli.ee.

Oodatud on ka annetused märksõnaga “pardiralli:

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit

Swedbank: EE562200221064019722
Luminor: EE471700017003582602
Danske: EE783300332165660008
LHV: EE147700771001365866
SEB: EE561010220267764221

Pardiralli tuludest rahastab EVLVL vähihaigete laste ja nende perede tugikeskuse tööd. Koostöös vähiravifondiga katab EVLVL Pardiralli tuludest vajadusel ka ravi, mida ei kompenseeri Haigekassa.

Minu Unistuste Päev viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et jätkuks usku, lootust ja hingejõudu vastu pidada.