Suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu sõnul harjutavad ajateenijad õppusel pataljoni kaitse- ja viivituslahingu pidamist ning esimest korda on neil võimalik harjutada koos liitlaste sõjalennukitega, teatas kaitsejõudude peastaap.

Turmtule nime kandev harjutus jaguneb kaheks osaks. Esimeses, kuni üheksanda aprilli lõunani kestvas faasis, keskendutakse taktikalisele tegevusele ning harjutatakse muuhulgas dessanditõrje toetamist ja allüksuste kaitset õhurünnakute vastu.

Esmaspäeval, 6. aprillil Rakke vallas algav taktikaharjutus liigub Väike-Maarja lähiümbrusest Rakverre, kus 7. ja 8. aprillil harjutatakse suurtükiväepataljoni positsioonide kaitsmist vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi ajateenijate allüksuse vastu.

Alates 8. aprilli õhtust kuni 9. aprilli pealelõunani tegutsevad ajateenijad Kadrinas ja Tapa lähiümbruses. Õppusel kasutatakse paukpadruneid ja lõhkepakette.

Õppuse teine faas ehk pataljoni lahinglaskmine algab 10. aprillil kaitseväe keskpolügoonil ja kestab kaks päeva. Laskmisest võtavad osa üks pataljoni tulepatarei, kelle kasutada on kaheksa 155mm kaliibriga haubitsat FH70, ja Ameerika Ühendriikide õhuväe hävituslennukid F16.

1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljon paikneb alaliselt Tapa linnakus, üksuse rahuaegne põhitegevus on anda suurtükiväealast väljaõpet, sõjas toetatakse aga kaudtulega lahingüksuste tegevust.