Tallink Grupi pressiesindaja Peeter Roose on kahjuks sõitnud Ameerikasse ning seega ei ole Eestis ühtki Tallinki esindajat, kes võiks seda teemat kommenteerida, teatati Delfile firma üldtelefonilt.

Symphony personal pidi taluma Tallinki juhtide inetut käitumist, kirjutab Iltalehti. “Laevaperele mindi lausa kätega kallale. Selle tulemusena purunesid ühe töötaja prillid,” rääkis Iltalehtile üks Symphony töötaja, kes nägi laeval toimunut oma silmaga pealt.

Tallink sai sel suvel Silja Line’i omanikfirmaks. “Nad (Tallinki juhid) käitusid kui omanikud. Suhtumine oli selline, et “kas te ei tea, kes ma olen”.

Ka tahtsid Tallinki bossid, et laev baar oleks öö otsa lahti.

Anonüümseks jäänud laevatöötaja ütles, et kuulis hommikul reisijatelt, et Tallinki juhid olevat tahtnud nimekirja neist töötajatest, kes keeldusid nende käske täitmast. Neid oleks saanud siis koondamisega ähvardada, selgitas ta.

“Oleks justkui tagasi mindud 80-ndatesse aastatesse. Silja endiste juhtide ärikultuur oli ikka praeguste eestlastest juhtide omast vägagi erinev. “Ma olen kõike näinud, aga vaat sellest jäi s…amaitse suhu,” kirjeldas laeva töötaja.

Tema sõnutsi möllas laeval umbes kümmekond Tallinki juhti.

Silja Line’i Soome töötajate peausaldusisik Leif Drockila ütles, et on teadlik baari öise lahtioleku nõudest ja sellega seotud “karistusnimekirjast”.

“Loosse pole olnud vaja sekkuda, sest Symphony sõidab Rootsi lipu all,” tõdes ta.

Rootsi meremeeste ametiühing SEKO nõuab Tallinkilt juhtunu kohta selgitust. SEKO andmeil ajasid Tallinki bossid keset ööd üles tax-free-poe juhataja, et saada suletud kauplusest sigareid.

“Tallinki juhtkond on juhtunu suhtes midagi ette võtnud, aga ma ei kommenteeriks veel seda,” ütles Silja Line’i kutseosakonna juht Folke Matrosow.