Esimene käsitleb Res Publica, Reformierakonna ja Rahvaliidu koalitsiooni. Sel puhul oleksid ajalehe hinnangul võimalikud nii Res Publica esimehe Juhan Partsi kui ka Reformierakonna liidri Siim Kallase juhitav valitsus.

Välisministri koht kuuluks kas Kallasele või Res Publica esindajale Eiki Bergile. Siseministriks saaks Jaanus Rahumägi Res Publicast või Märt Rask Reformierakonnast ning rahandusminister oleks viimase erakonnakaaslane Meelis Atonen.

Kaitseministri kohta pakub ajaleht Tiit Tammsaarele Rahvaliidust või Ken-Marti Vaherile Res Publicast. Sotsiaalministriks võiksid saada Peeter Mardna Rahvaliidust või Andres Kork Res Publicast ning põllumajandusministriks rahvaliitlased Rein Randver või Jaan Õunapuu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministrina näeb Eesti Päevaleht Tõnis Paltsi Res Publicast või Margus Leivot Rahvaliidust ning kultuuriministrina Jaak Allikut Rahvaliidust või Rein Langi Reformierakonnast. Keskkonnaministri kohta pakub Eesti Päevaleht Rahvaliidu esimehele Villu Reiljanile ning justiitsministri portfelli Urmas Reinsalule Res Publicast. Haridusminister oleks Olav Aarna või Ene Ergma, mõlemad Res Publicast.

Rahvastikuministri koht kaoks või selle saaks Reformierakond, regionaalministri amet kaoks samuti või läheks Res Publicale.

Kui koalitsiooni kuuluksid Keskerakond, Reformierakond ja Rahvaliit, saaks ajalehe hinnangul peaministriks Kallas. Välisministrina jätkaks reformierakondlane Kristiina Ojuland ja kaitseministrina keskerakondlane Sven Mikser. Ametisse jääks ka senine majandus- ja kommunikatsiooniminister Liina Tõnisson.

Siseministriks saaks Robert Lepikson Keskerakonnast ning rahandusministriks samuti keskerakondlane Mati Jostov. Sotsiaalministri koha saaks Mai Treial Rahvaliidust. Põllumajandusministrina jätkaks keskerakondlane Jaanus Marrandi või saaks selleks rahvaliitlane Rein Randver.

Kultuuriministriks võiks saada Jaak Allik Rahvaliidust või Signe Kivi Reformierakonnast. Keskkonnaminister oleks reformierakondlane Meelis Atonen, justiitsminister tema parteikaaslane Rein Lang ja haridusminister Peeter Kreitzberg Keskerakonnast.

Rahvastikuministriks saaks Mihhail Stalnuhhin Keskerakonnast ning regionaalministriks Jaan Õunapuu Rahvaliidust.

Mõlema valitsusliidu puhul jätkaks riigikogu esimehena Toomas Savi Reformierakonnast. Esimese variandi puhul saaks üheks aseesimeheks Res Publica esindaja ning teiseks Peeter Kreitzberg Keskerakonnast. Teise variandi korral oleks esimene aseesimees Siiri Oviir Keskerakonnast, teine aseesimees tuleks Res Publicast.