Peaminister Siim Kallas (praegu Mart Laar)

“Poisikeselik”, valelik ja/või Savisaare pildi pihta tulistanud inimene ei sobi Eestit juhtima. Kallasel oleks võimalik tõestada, et suudab elatustaseme viia vahepeal unustatud 9000kroonise palgani.

Haridusminister Marju Lauristin (praegu Tõnis Lukas)

Kutse- ja kõrgharidusreformiga pole Lukas sõnadest kaugemale jõudnud. Konkreetse teona kolis ministeeriumi segastel asjaoludel Tartusse. Lauristini voorusi üles lugeda pole vaja.

Justiitsminister Igor Gräzin (praegu Märt Rask)

Raski järele tekib vajadus paljukannatanud siseministeeriumis. Energiline Gräzin näib jälle täie tervise juures olevat. Tal on justiitsministri kohuste täitmiseks nii vajalikku visiooni ja vaimset kapatsiteeti.

Kaitseminister Jüri Luik (jääb ametisse)

Tasakaalukas, ei topi kunagi nina argipoliitikasse. Saab läbi nii erinevate inimestega nagu Laar ja Meri. Rahvusvaheliselt arvestatav persoon.

Keskkonnaminister Andres Tarand (praegu Heiki Kranich)

Kranich andis järele Silmeti väljapressimisele ja lubas neil edasi saastada. Tarand on verbaalselt tugev keskkonnakaitsja. Nii on tal võimalik enesele ka erialast rakendust leida.

Välisminister Toomas Hendrik Ilves (jääb)

Rahvusvaheline mees, on teinud välisministeeriumist sisepoliitikast kõrgemalseisva eksterritoriaalse üksuse. Suudab ärritust esile kutsuda vaid Eesti ida- ja lõunanaabrites.

Majandusminister Mihkel Pärnoja (jääb)

Teede- ja sideministeerium ühendatakse majandusministeeriumiga. Toivo Jürgenson loomulikult ei saaks ministrina jätkata raudtee tõttu ka juhul, kui ministeerium alles jääks.

Siseminister Märt Rask (praegu Tarmo Loodus)

Eesti senistest siseministritest kõige kauem ametis püsinuna võib pärast rekordi purustamist rahulikult ameti maha panna, sest ei ole selle ajaga midagi ära teinud.

Sotsiaalminister Eiki Nestor (jääb)

Kuigi Eesti-suguses riigis on tegemist tänamatu ametiga, on Nestor sellega enam-vähem hakkama saanud. Ei püüa igat asja kommenteerida, mõjub üsna usaldusväärselt.

Põllumajandusminister Jürgen Ligi (praegu Ivari Padar)

Minister ei tohi propageerida puskarit. Ligi on tuntud oma majanduslikult põhjendatud mõtlemisega ja sobiks maaelu reformima.

Kultuuriminister Peeter Olesk (praegu Signe Kivi)

Tooks kaasa mõtestatud tegevust, looks süsteemi, oleks kultuuriinimeste seas autoriteet, taastaks ministeeriumi maine.

Rahandusminister Andres Lipstok (praegu Siim Kallas)

Kallase koht vabaneb seoses tema sobivusega peaministriks. Lipstokil on kogemus ning suhteliselt puutumatu renomee.

Regionaalminister ja rahvastikuminister (ametikohad kaovad)

Katrin Saks võib tubakafirmasse tööle minna, Toivo Asmer vabaneks kiirele autosõidule vähe aega jätvast tühjast ametnikutööst.