Lugejatele selgituseks: esitame kirjavahetuse kronoloogisel kujul ehk saaga mõistmiseks tuleb alustada loo lõpust.

Tere pr Pillak!

Algses kirja tekstis jäi selgusetuks, et esitate linnapeale kirjaliku küsimuse. „edastan teile oma küsimused 27.-29. juunil toimunud Tallinn Star Weekendi kohta“ – viide puudub, et tegu on linnapeale suunatud kirjalike küsimustega, mis tulenevad KOKSist.

Edastan Teie poolt saadetud küsimused pr Aini Härmile, kes linna poolt allkirjastas antud lepingu ja oskab täpsemalt Teie küsimustele vastata.

Parimate soovidega,

Moonika Batrakova
linnapea nõunik

----

Lp pr Batrakova

Tänan Teid tagasiside eest.

Vastavalt Kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele (§26 lg 2) on volikogu liikmel õigus saada oma kirjalikule küsimusele vastus valla- või linnavalitsuselt või valla või linna ametiasutuselt 10 tööpäeva jooksul küsimuse esitamisest arvates. Märgukirjale ja selgitustaotlusele vastamise seaduse § 5 lõige 9 käesolevas sättes ettenähtule ei laiene.

Vastavalt Tallinna Põhimäärusele (§ 22 lg 51) on volikogu liikmel õigus saada oma kirjalikule küsimusele vastus linnavalitsuselt või linna ametiasutuselt 10 tööpäeva jooksul küsimuse esitamisest arvates. Märgukirjale või selgitustaotlusele vastamise seaduse § 5 lõige 9 käesolevas sättes ettenähtule ei laiene.

Tallinna linnapea kontakt on avalik info ning igal tallinlasel on õigus linnapea poole pöörduda. Seda õigust ja võimalust ma antud juhul kasutasin.

Mulle jääb selgusetuks, et mida Te täpsemalt peate silmas oma vastuses: palume esitada vastavalt seadusest tuleneval viisil. Kas Te täpsustaksite seda?

Ette tänades,

Õnne Pillak


-----

Lp pr Pillak!

Palume esitada vastavalt seadusest tuleneval viisil.

Parimate soovidega,

Moonika Batrakova

Linnapea nõunik

-----

Hr Edgar Savisaar

27.-29. juunil toimus Tallinna linna ja ürituste korraldaja EM Concerti koostöös üritus nimega Tallinn Star Weekend, mis tõi pealinna rahvusvahelised tuntud esinejad Elton John ja José Carrerase, lisaks kodumaised suurkujud nagu Annely Peebo ning Tõnis Mägi. Teatavasti sõlmis Tallinna linnavalitsus EM Concertiga heade kavatsuste leppe, mille kohaselt tuli linnavalitsusel tasuda vaid José Carrerase ja Elton Johni linnavalitsuses toimuvate vastuvõttudega seonduvad kulud. Sooviksin olukorra selguse huvides pisut täpsemalt selle ürituse tagamaid teada. Kas Tallinna linnaeelarvest on eraldatud täiendavaid vahendeid Tallinn Star Weekendi korraldamiseks? Kas ürituse paik, Tallinna Lauluväljak, oli EM Concertile välja renditud tavapärase tasu eest või oli linnal korraldajaga heldemad kokkulepped? Kas linnavalitsusel on kavas veel valimiste-eelsel ajal sarnaseid suurüritusi linnarahvale korraldada?

Lugupidamisega,
Õnne Pillak Reformierakonna fraktsiooni esimees Tallinna linnavolikogu