Tartu maakohus rahuldas Tartu vangla direktori esildise endise kohtuniku Ain Truu (59) tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamiseks.

Kui kohtumääruse peale ei esitata erikaebust -või protesti, vabaneb Truu vanglast kümne päeva pärast. Kohus määras Truule üheaastase katseaja ning määras ta kriminaalhooldaja järelevalve alla, teatas Delfile Tartu kohtute pressiesindaja.

Kohus leidis, et Truu ennetähtaegne vabastamine on põhjendatud. Truu käitumine vanglas on olnud positiivne. Truul on vabaduses olemas kõik tingimused oma elu korraldamiseks ning sissetulek pensionina. Truu toimepandud kuriteod ei välista tema ennetähtaegset vabastamist.

Prokurör ei toetanud istungil vangla esildist. Prokurör leidis, et Truu vabastamisel tuleb eelkõige arvesse võtta kuritegude toimepanemise asjaolusid. Truu toimepandud kuritegude puhul ei ole prokuröri arvates ennetähtaegne vabastamine põhjendatud.

Tallinna linnakohus mõistis Ain Truu süüdi 24. märtsi 2003 otsusega altkäemaksu võtmises ja isikult ebaseaduslikus vabaduse võtmises ning karistas teda kaheaastase vangistusega. Truu karistuse kandmine algas 4. aprillil 2003.