Seppik rääkis Delfile, et kui need ametnikud oleks töölt vabastatud tööandja algatusel, oleks nad kohe ka tööle ennistatud. Aga nende vabastamise tegelik põhjus on kirjas Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali ja erakonna esimehe Edgar Savisaare kirjavahetuses.

Seppik möönis, et kahtlusi sellise kümnise maksmise suhtes oli ka varem, aga ta ei kujutanud ette, et see tegelikult on ka nii. Seppiku sõnul on Savisaar ja tema kamp kavalad ja seletavad nüüd avalikult erakonna liikmemaksudest, tegelikult on need tema sõnul erinevad asjad.

„Üks asi on erakonna põhikirjaga ette nähtud liikmemaksud, mida igaüks peab maksma oma tulust, teine asi on töösuhe Tallinna linnaga,“ eristas Seppik, kelle sõnul saab partei inimest mõjutada partei tasandil.

„Tallinnas on see asi segamine ja mitte ainult see asi,“ tõdes Seppik, kelle sõnul ei saa Reformierakonna ja Keskerakonna rahastamise skandaale võrrelda. „Antud juhul on ju Keskerakonna vaade selline, et erakonnale kuulub Tallinna rahakott. Nemad toimetavad umbes 450 miljoni euroga ja oma kampaaniat rahastavad nad ammu juba Tallinna eelarvest.“

Seppiku sõnul ei muutu aga midagi seni, kuni meie õigussüsteem on hambutu, et ei suuda varjatud rahastamist tõendada.

Seppiku sõnul ei saa Keskerakonna juhtfiguurid kohati isegi enam aru, et nad üldse midagi valesti teevad. „Mul on tunne, et meie armsal Edgar Elmarovitšil on arvamus – riik, see olengi mina!“ sõnas Seppik. „See ei ole ju adekvaatne jutt, mis nad räägivad. Tegemist on täiesti orwelliku maailmaga.“

Seppiku sõnul ülbitseb Savisaar sellepärast, et ta on oma valijates kindel, aga viimased aja arengud (Yana Toomi sõnavõtt eestlaste püsimajäämisest, linnaametnike vabastamine jt.) muudavad Seppiku hinnangul tema võimulejäämise veidi kriitiliseks, sest ainult venelaste häältega Savisaart linnapeaks tagasi ei valita.

Ka venekeelne valijaskond ei ole Seppiku sõnul nii ühtne, eriti noored, ja pigem on probleem selles, et neil pole siiani korralikku alternatiivi olnud. Kui nüüd peaks venekeelsele valijale alternatiiv tekkima, siis Seppiku sõnul on Savisaar kohalikel valimistel Tallinnas käpuli.

„Volikogu opositsioon on rahakottide segiajamise ja sundparteistamise küsimuses olnud väga ühtne,“ täheldas Seppik. Tema sõnul on tähelepanuväärne ka Sven Mikseri avaldus, et kohalikele valimistele minnakse Keskerakonna võimu langetama. „Sotsidel on mille eest võitlusesse minna ja Valdo Randpere lubas ka osaleda.“