Seppik nimetab süüdistust lausvaleks, kirjutas Eesti Päevaleht.

Juhtum jõudis esimest korda meediasse 1998. aastal, kui Kullervo-Jõgi jutu põhjal kirjutasid ajakirjanikud kaht miljonit krooni nõudnud endisest kõrgest politseinikust, tolle nime lisamata. Kullervo-Jõgi väidab, et tegu oli Ain Seppikuga.

Majandusraskustes firmade skandaalse ülevõtjana tuntuks saanud Kullervo-Jõgi sõnul helistas 1998. aasta augustis talle Seppik ja teatas, et tal on andmeid, nagu ähvardaks ärimeest sama saatus, mis pool aastat varem maha lastud Kullervo-Jõgi äripartnerit Jaak Veiket.

Kullervo-Jõgi väitel küsis Seppik 30.000 USA dollarit selgitamaks välja tapmiskatse tellija, ja 100.000 dollarit hoidmaks ära nii tapmise kui ka võimalikud edaspidised ähvardused.

Tollases vääringus kahe miljoni krooni suurusest rahanõudest ära ehmunud Kullervo-Jõgi läks samal päeval kaitsepolitseisse, kus ta rääkis juhtunust ja kirjutas seletuse, kuid mitte avalduse, mistõttu pole kaitsepolitseisse juhtunust jälge jäänud.

Ahti Kullervo-Jõgit valetajaks nimetav siseminister Ain Seppik näeb mehe jutu taga organiseeritud kurjategijate kättemaksu.

Ministri sõnul pidi kindlasti olema kusagil fikseeritud, et Kullervo-Jõgi pöördus kaitsepolitseisse. Tema sõnul kinnitas kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl talle, et neil pole mingit jälge sellest.