Aasta alguses Rohelisest erakonnast lahkunud muusik ja kirjanik Tõnu Trubetsky astus nüüd Keskerakonna liikmeks. Pressiteates nimetas ta parteivahetuse põhjuseks seda, et Keskerakond pakub ainsana Eestis valitsevale parempoolsele poliitikale alternatiivi.

Ain Kabal ütles Delfile kommentaariks, et rohelistel on võrreldes Reformierakonna ja IRL-iga riigikogus tõesti palju vähem liikmeid, mistõttu on ka nende mõju väiksem. Samas ta lisas, et rohelistel on olemas korralik programm, mis pakub selget alternatiivi eriti keskkonnaküsimustes ja selle põhimõtted pole lihtsalt veel piisavalt avalikkusele teada.

Kabali sõnul on see iga inimese isiklik asi, millisesse erakonda ta kuulub ja sama isiklik küsimus on ka see, kui ta ei ole enam erakonnas. "Ta oli üsna tubli erakonna liige ja loodetavasti on ta sama tubli ka Keskerakonnas. Me soovime talle edu ja jõudu ning loodame, et ta ei unusta oma seisukohtade eest seismist ka Keskerakonnas," nentis Roheliste peasekretär.

"Erakond ja Tõnu Trubetsky on olnud omavahel alati heas läbisaamises ja see lahkumine oli pigem sõbralik lahkumine. Ta saatis endale omasel tagasihoidlikul moel lahkumisavalduse, kuid ta ka põhjendas seda," lisas Kabal.

Ta ei soovinud Trubetsky lahkumisest täpsemalt rääkida, kuid kinnitas, et selle taga polnud erakonna sisetülid. "Mina lugesin seda kui isiklikku põhjust."