Juhansoni sõnul Estonia läbielamised tal öösiti magamist ei sega, kuid aeg-ajalt rändab mõte sinna kindlasti. "Selline sündmus on läbielamine, millega tuleb lihtsalt õppida elama ja ma ei ütle, et sündmused mind painaksid, kuid nad on kogu aeg kuskil ajusopis olemas," ütles Juhanson Delfile.

Ta lisas, et õnnetus tema elukvaliteeti ja ettevõtlikkust vähendanud ei ole. "Pigem on olnud seesama õnnetus või katastroof mulle väga suureks motivatsiooniks. Põhjuks, miks ma üldse sporti teen."

"See oli väga kurb, raske ja ebameeldiv kogemus, aga see on teinud mind tugevamaks, see on teinud mind sihikindlamaks ja teinud minust inimese, kes ma praegu olen," rääkis Eesti esitriatleet.

Erinevatesse vandenõuteooriatesse ja sellesse, et aluse võis põhja viia hoopis pommiplahvatus, Juhanson ei usu. Vähemalt praegu mitte.
"Minu jaoks on olnud ja jääb see ikkagi õnnetuseks. Senikaua kuni pole vastupidist tõestatud ja pole vastupidine teooria kinnitust leidnud, on minu jaoks Estonia katastroof kindlasti vaid väga paljude halbade juhuste kokku langemine," arvas Juhanson.

Vaata siit Delfile antud videointervjuud!